Як обрати весільну сукню за типом фігури: Поради експерта

Вибір сукні для нареченої – це найголовніше в підготовці до весілля

Журналіст стрічки новин
Як обрати весільну сукню за типом фігури…
Фото: Рixabay

Керівник шоу-руму Oh My Look Wedding Ольга Король розповіла Depo.ua, як підбирати весільну сукню, щоб виглядати в ній чарівно і відповідати модним тенденціям.

Які є типи фігури

Весільну сукню, як і будь-яке вбрання, потрібно обирати за типом фігури. Не обов'язково потрібно мати модельні параметри, щоб гарно виглядати на святі, головне – підібрати "свою" сукню, яка ідеально "сидітиме" на тілі й приховає певні недоліки.

Відомо, що є п'ять типів фігури:

  • пісочний годинник – плечі та стегна однакової ширини, тонка талія;

  • прямокутник – плечі та стегна однієї ширини, слабовиражена талія, кремезне тіло;

  • трикутник – плечі ширші за стегна, вузький таз;

  • перевернутий трикутник – вузькі плечі, широкі стегна;

  • яблуко – велика верхня частина тіла, плечі приблизно однакової ширини зі стегнами, худі ноги.

Найпопулярніші фасони весільних суконь: що обрати для кожного типу фігури

Фасони сучасних весільних суконь також можна умовно розділити на категорії: сукні з А-силуетом, рибка, пишні, в іспанському стилі, у грецькому стилі й сукні довжини "міді".

А-силует

Це сукня, в якій розширення починається від середини стегна. Сукні такого фасону гарно дивляться на фігурі "перевернутий трикутник", оскільки особливий крій спідниці дозволяє вирівняти пропорції між широкими плечима і вузькими стегнами.

Сукня силуету-АВесільна сукня силует-А

Класична рибка

Ця модель сукні щільно сидить по фігурі, а від середини коліна починається розширення спідниці. Для того, щоб мати гарний вигляд в такій сукні, потрібно мати ідеальні пропорції фігури, як, наприклад, "пісочний годинник".

весільна сукнясукня на весілля

Пишна сукня

Таке весільне вбрання може бути на корсеті або на блискавці, але воно обов'язково має дуже пишну спідницю. Наречені люблять пишні сукні через їхню урочистість та через те, що вони підходять будь-якому типу фігури. Якщо ви не маєте тонкої талії, її можна підкреслити корсетом. А пишна спідниця приховає повні стегна або додасть об'єму занадто вузьким.

Пишна весільна сукняСукня весільна пишна

Іспанський стиль

Такі вбрання мають щільний корсет, який може досягати середини стегна. Відповідно, лінія талії в такій сукні занижена. Спідниця тут дуже активно прикрашається рюшами, воланами, бантами. У такій сукні спідниця відновлює баланс між плечима і стегнами, значить, цей крій підходить "перевернутому трикутнику". Також ця сукня гарно сидітиме на фігурі "пісочний годинник".

Сукня в іспанському стиліВесільна сукня в іспанському стилі

Грецький стиль

У таких сукнях роблять акцент на бретелі й груди. Лінія талії проходить прямо під грудьми, спідниця, як правило, зроблена з легкого спадаючого матеріалу. Такий фасон суконь підходить дівчатам з типом фігури "трикутник" або "яблуко", оскільки добре приховує животик і великі стегна. Також такі сукні дуже зручні для вагітних наречених, через те, що відсутній будь-який тиск на животик.

Весільна сукня в грецькому стилісукня в грецькому стилі

Сукні "міді"

Дуже модний фасон зі спідницею до щиколотки, однак він не всім підходить. Це дуже красиві сукні в стилі 60-х років зі щільним корсетом до талії та пишною "ляльковою" спідницею. Такі сукні підходять тільки високим дівчатам з довгими ногами, бо довжина "міді" значно вкорочує зріст. Туфлі на високих підборах до цієї сукні – обов'язкові. Завдяки пишній спідниці вона приховає широкі стегна і підкреслить талію у дівчат, які мають фігуру "трикутник".

Сукня в стилі мідіміді-сукня

Як створити ідеальний образ нареченої

Ольга також розкрила нам ще кілька секретів для створення ідеального образу нареченої.

  1. Сукні без бретелей підходять дівчатам з тонкими ключицями або власницям фігури "перевернутий трикутник". Нареченим із широкими плечима категорично неможна обирати сукні з широкими шлейками, прозорими рукавами або зав'язками на шиї типу "американка".

  2. Дуже модно зараз розбавляти традиційну однотонну сукню яскравим акцентом у вигляді контрастного поясу. Деякі наречені обирають навіть кілька поясів: спокійніший для церемонії або вінчання і більш контрастний для святкування.

  3. Важливо і правильно підібрати колір сукні. Найпопулярніший у наречених зараз колір ivory (слонова кістка). Традиційний білосніжний підійде далеко не кожній дівчині. Українки найчастіше мають тип зовнішності "весна" або "осінь", і їм більше личать різноманітні відтінки слонової кістки.

  4. Фату потрібно обирати тільки після того, як визначитеся із сукнею. Мереживо на фаті повинно ідеально поєднуватися з мереживом сукні. Те ж саме стосується паєток, каменів і іншого декору.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme