Канада експортуватиме більше нафти для заміни російської на ринку

Канада до кінця 2022 року збільшить експорт енергоносіїв на 7% для заміни російської нафти на ринку

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Канада експортуватиме більше нафти для з…
Фото: Pixabay

За словами міністра природних ресурсів Канади Джонатана Вілкіносона, це має допомогти перекрити дефіцит нафти на світовому ринку.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Newswire.

"Реагуючи на запити від союзників про допомогу у подоланні дефіциту, спричиненого війною в Україні, канадська промисловість спроможна поступово збільшити експорт газу та нафти у 2022 році на 300 тисяч барелів на добу. Мета – замінити російську нафту й газ, не збільшуючи глобальних шкідливих викидів", – йдеться у повідомленні.

Вілкінсон додав, що Канада має унікальну можливість допомогти Європі відмовитися від російських енергоносіїв.

"Ми продовжимо співпрацювати із нашими міжнародними партнерами над підтримкою міжнародних енергетичних ринків та пришвидшенням переходу до інших джерел енергії", – зазначив він.

Нагадаємо, зранку 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок військової операції проти України. Після цього почався обстріл українських міст.

Президент Володимир Зеленський оголосив про введення в Україні воєнного стану. Вже незабаром народні депутати схвалили рішення про запровадження воєнного стану на всій території нашої держави.

Згодом відносно росії уряди кількох країн ухвалили жорсткі санкції. Насамперед посли Європейського Союзу погодили відключення сімох банків росії від міжнародної платіжної системи SWIFT. Уряд Канади заборонив заходити у свої порти й територіальні води російським суднам, а прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив про повну відмову країни від закупівель російської нафти.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme