Канада озброїть загони тероборони України, – ЗМІ

Канада планує відправити загонам територіальної оборони України стрілецьку зброю, захисні жилети та окуляри

Журналіст стрічки новин
Канада озброїть загони тероборони Україн…
Фото: ДПСУ

За інформацією джерел, збільшення військової допомоги Канади Україні включатиме допомогу в оснащенні загонів тероборони – нового роду військових.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на CBC News.

Два джерела розповіли, що серед зброї, яку Канада планує відправити, є стрілецька зброя, захисні жилети та окуляри. Зазначається, що ці предмети будуть частиною пакету "летального і нелетального обладнання".

Поки що незрозуміло, чи надасть Канада додаткові війська для підготовки українських загонів тероборони.

За даними ЗМІ, рішення щодо пакету допомоги не прийнято. Джерела повідомили, що оголошення очікується після віртуального засідання уряду Канади наступного тижня.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо анонсував рішення уряду виділити Україні 120 мільйонів канадських доларів (~100 мільйонів доларів США). За його словами, кредит має допомогти Україні встояти перед дестабілізацією економіки з боку Росії.

Зауважимо, дещо раніше повідомлялося, що Канада відправила в Україну загін спецпризначенців. Канадські військові у разі вторгнення Росії допомагатимуть своєму дипломатичному корпусу.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Міністерство закордонних справ Канади рекомендувало своїм громадянам утриматися від подорожей до України на тлі російської агресії. Зазначається, що рекомендації МЗС Канади не є обов'язковими, втім, мають вплив на дію страхових та інших послуг.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme