Катастрофічно низький результат: Рада підтримала лише 17% законопроектів уряду Шмигаля

За півтора року роботи Кабінету міністрів Дениса Шмигаля законами стали лише 17% урядових законопроектів

Редактор стрічки новин
Катастрофічно низький результат: Рада пі…
Фото: Facebook Дениса Шмигаля

Всього за період із 5 березня 2020 року, з моменту призначення Дениса Шмигаля прем'єр-міністром, по 10 жовтня 2021 року Кабінет міністрів вніс на розгляд Верховної Ради 369 проектів законів. З них ухваленими були лише 63 документи.

Про це повідомляє громадська організація "Комітет виборців України" (КВУ) за підсумками аналізу показників законодавчої роботи уряду Дениса Шмигаля, передає Depo.ua.

При цьому, як зазначається у повідомленні, з 63 ухвалених законів 24 – це ратифікаційні документи, які часто підтримуються всіма фракціями і групами ВР, незалежно від політичних поглядів.

Серед інших ухвалених законів також зміни до законодавства щодо протидії COVID-19, щодо мита на товари легкої промисловості, страхування сільськогосподарської продукції, щодо державної реєстрації вакцин, забезпечення харчування військовослужбовців.

У КВУ зазначають, що показники успішності законодавчої роботи уряду Шмигаля є нижчими, ніж у його попередників.

"Показники успішності законодавчої роботи уряду Дениса Шмигаля є нижчими, ніж в попереднього прем’єр-міністра Олексія Гончарука. Так, законами стали 22% законопроектів, поданих урядом Гончарука. Також результати Шмигаля є нижчими, ніж в уряду Володимира Гройсмана. У перші півтора року роботи урядом Гройсмана було внесено на розгляд ВР майже стільки законопроектів, як у Шмигаля – 382 проекти. З них було прийнято 108 законів або 28%", - пояснили в КВУ.

Голова КВУ Олексій Кошель вважає, що низькі показники успішності законодавчої роботи уряду Шмигаля свідчать про серйозний збій в роботі монобільшості.

"17% прийнятих законів уряду Д. Шмигаля – це катастрофічно низький результат, який свідчить про серйозний збій в роботі монобільшості. Але це питання не лише до прем’єр-міністра, але й також до лідерів фракцій "Слуга Народу" та екс-голови Верховної Ради України Д. Разумкова. Між урядом та ВР не було налагоджено ефективної комунікації, що призвело до низьких законодавчих показників", – зазначив Кошель.

Нагадаємо, раніше у КВУ заявили, що представники провладної фракції "Слуга народу" фактично блокують законодавчі ініціативи опозиційних народних депутатів

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme