Казахстан не планує визнавати "Л-ДНР" та виключає направлення миротворців ОДКБ

У Казахстані виключають можливість направлення на окупований Донбас миротворчого контингенту ОДКБ

Редактор стрічки новин
Казахстан не планує визнавати "Л-ДНР" та…
Фото: Pixabay

Міністр закордонних справ Казахстану Мухтар Тлеуберді заявив, що направлення миротворчих військ до "ЛНР" і "ДНР" у рамках ОДКБ неможливе, і в практичній площині це питання не стоїть.

Тлеуберді зазначив, що найближчим часом відбудеться засідання Ради безпеки, на якому буде вирішено офіційну позицію Казахстану щодо ситуації між Росією і Україною, передає Depo.ua з посиланням на "Хабар24".

Казахський міністр також зазначив, що питання про визнання Казахстаном самопроголошених республік не стоїть.

Водночас Казахстан сподівається на дипломатичне врегулювання ситуації в Україні та виходить із основ міжнародного права і статуту ООН.

Посольство Казахстану у Києві тим часом працює у штатному режимі, за потреби будуть розглянуті шляхи евакуації дипломатів, йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 21 лютого президент Російської Федерації Володимир Путін офіційно визнав "Л-ДНР". Також Росія підписала з ватажками цих незаконних формувань так званий "договір про дружбу". Цей договір передбачає спільну охорону "кордонів" так званих "ДНР" і "ЛНР". Заступник голови комітету Ради Федерації Росії у міжнародних справах Андрій Клімов заявив, що Росія визнає незалежність "Л-ДНР" не у заявлених, а у фактичних кордонах.

У мережі з'являються відео, як колони російської військової техніки відкрито заходять на окупований Донбас. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme