Керівник Держзерна намагався втекти з України, його затримали в аеропорту

Посадовця затримали оперативники Департаменту стратегічних розслідувань в аеропорту "Жуляни" 

Редактор стрічки новин
Керівник Держзерна намагався втекти з Ук…
Фото: mvs.gov.ua

Національна поліція затримала керівника "Державної продовольчо-зернової корпорації України" при спробі втечі з країни сьогодні, 13 серпня, вранці. 

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу МВС.

Зазначається, що у такий спосіб чиновник намагався уникнути відповідальності. Крім того, разом із ним затримали і його спільника.

Затримання керівника Державної продовольчо-зернової корпорації України Жуляни

У повідомленні зазначається, що слідчі Нацполіції вже повідомили про підозру керівникові корпорації та власникові кількох товариств за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Наразі з ними проводяться слідчі дії. Наразі готуються клопотання в суд для обрання обом підозрюваним запобіжних заходів.

Затримання керівника Державної продовольчо-зернової корпорації України

Нагадаємо, раніше у Нацполіції повідомили, що викрили масштабні зловживання посадовців "Державної продовольчо-зернової корпорації України". Сума збитків становить понад 57 мільйонів доларів США. За даними слідства, у межах викритої схеми за кредитні кошти, отримані під державні гарантії, посадовці державної корпорації закуповували зернові через фіктивні підприємства та експортували товар за ціною, значно нижче ринкової. Лише протягом січня-травня цього року було укладено близько 10 збиткових контрактів на експорт зерна.

Як відомо, з 11 листопада 2020 року в. о. голови правління ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" є представник ВО "Батьківщина" Андрій Власенко. До цього Власенко з 2018 по 2020 рік очолював ДП "Укрліктрави", звідки, за даними з відкритих джерел, був звільнений "на основі службового розслідування, інформації про незадовільний фінансово-господарський стан підприємства, а також у зв’язку з неналежним виконанням службових обов'язків". Пишуть, що на момент звільнення Андрія Власенка, загальний податковий борг підприємства складав 12 млн грн.

В грудні 2020 року вітчизняні ЗМІ писали, що Юлія Тимошенко отримала під свій контроль Державну продовольчо-зернову корпорацію України в обмін на голосування її партії у підтримку державного бюджету 2021 року.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme