ХАМАС заявив про затримання ізраїльського бойового дельфіна (ФОТО, ВІДЕО)

Палестинське воєнізоване угруповання ХАМАС стверджує, що захопило підісланого Ізраїлем дельфіна, озброєного невідомим пристроєм
 

Журналіст відділу новин
ХАМАС заявив про затримання ізраїльськог…
Фото: Скріншот

На підтримку цього твердження ХАМАС продемонстрував непереконливі докази.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на видання The Drive.

ХАМАС стверджує, що "дельфіна-вбивцю" виявив член його підрозділу водолазів, убитий Ізраїлем під час травневого конфлікту. Саму тварину не демонструють.

Незрозуміло, коли стався інцидент, але відео про нього вперше почали поширюватися в соціальних мережах.

На відео представник ХАМАСУ демонструє циліндричний пристрій, хоча незрозуміло, що це. Експерт з підводних бойових дій, припустив, що це може бути зброя, схожа на рушницю, або, можливо, система, призначена для прикріплення будь-якого бую до цілей.

Якоїсь миті на кадрах видно, як людина тримає те, що, ймовірно, є носовим джгутом, знятим з нібито спійманого ізраїльського дельфіна.

Бойовий дельфін

Сама підвіска має загальний вигляд, що нагадує ті, які використовувалися для дельфінів у рамках відомих військових програм з морських ссавців.

Зазначається, що кліп є уривком, нещодавно показаним на телеканалі Al Quds TV, палестинському телеканалі, що базується в Лівані та має міцні зв'язки з ХАМАС.

Це не вперше, коли ХАМАС робить заяви про воєнізованих дельфінів. За останні два десятиліття з'явилося безліч необґрунтованих повідомлень про використання Ізраїлем різних тварин на морі та на суші, а також птахів для виконання таємних місій проти своїх супротивників.

Нагадаємо, у 2015 році палестинська газета заявила, що ХАМАС упіймав дельфіна, який був спійманий з камерою та пристроєм підводного спостереження, здатним стріляти невеликими снарядами.

10 травня терористи із Сектора Гази обстріляли Ізраїль ракетами. У відповідь Ізраїль здійснив повітряний удар по об'єктах терористів у Секторі Гази й повідомив про трьох загиблих.

Пізно ввечері 11 травня палестинська терористична організація ХАМАС обстріляла із ракет столицю Ізраїлю Тель-Авів. Внаслідок обстрілів загинули дві жінки, а ще понад 90 осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості, двоє з них – у важкому стані. 

Водночас армія Ізраїлю ЦАХАЛ знищила будівлю у Секторі Гази, де розміщувалося кілька офісів ХАМАС. Жителів будівлі попередили за кілька годин, щоб ті її залишили.

Читайте також: Ізраїльський журналіст Леон Вургафт: Уряд морально не готовий до нової війни з арабами

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme