"Хай війна їх нагодує": Зеленський закликає світ до нових санкцій та обмежень щодо Росії

Через триваючу війну Росії проти України президент Володимир Зеленський закликає міжнародних партнерів запровадити новий пакет санкцій

Редактор стрічки новин
"Хай війна їх нагодує": Зеленський закли…
Фото: president.gov.ua

Український президент також закликає світову спільноту у відповідь на агресію Росії повністю бойкотувати експорт та імпорт до цієї країни.

Про це президент сказав у новому зверненні до українців, передає Depo.ua.

"Ми захищаємося від вторгнення вже 12-ий день. Ми ніколи не хотіли цієї війни, але її принесли до нас. Ми ніколи не мріяли вбивати, але нам доводиться вибивати ворога з нашої землі та життя. Нам доводиться терпіти те, чого жоден інший народ Європи не бачив 80 років. І саме на нашій землі вирішується, чи стане хтось інший у Європі жертвою такої ж агресії", - сказав Зеленський.

Він наголосив,  що майбутнє континенту вирішують зараз українці своїм спротивом, а наші партнери – своєю допомогою.

Зеленський також зазначив, що говорив з низкою світових та європейських лідерів про ситуацію в Україні та відповідь на дії Росії.

"Отримав дуже важливі сигнали, які, я впевнений, тільки посилять Україну. Наші тези у розмовах з партнерами абсолютно логічні, вони справедливі, чесні – якщо вторгнення продовжується, і Росія не відмовилася від своїх планів проти України, значить потрібен новий санаційний пакет ... Бойкот російського експорту. Зокрема, відмова від нафти та нафтопродуктів з Росією це можна називати ембарго, а можна просто мораллю. Коли відмовляєтеся давати гроші терористу. Бойкот імпорту у Росію. Якщо не хочуть дотримуватися цивілізованих правил, то не мають отримувати і товарів та послуг від цивілізації. Хай війна їх нагодує", - сказав український президент.

Він наголосив, що міжнародна спільнота має діяти ще більш рішуче.

"Коли хтось втрачає розум, треба втратити страх і забути про комерцію. Треба захищатися. Треба бути моральними і державам, і компаніям. Треба боротися проти нелюдської сили, яка хоче зруйнувати саму людяність", - сказав президент.

Зеленський додав, що успіх української армії, воля українського народу, принциповість міжнародної спільноти – це і є шлях до миру.

Нагадаємо, зранку 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок військової операції проти України. Після цього почався обстріл українських міст.

Президент Володимир Зеленський оголосив про введення в Україні воєнного стану. Вже незабаром народні депутати схвалили рішення про запровадження воєнного стану на всій території нашої держави.

Станом на ранок 7 березня українські військові ліквідували понад 11 000 російських окупантів і знищили понад дві тисячі одиниць російської військової техніки.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme