"Київ вступив у фазу оборони", - Кличко закликав киян не виходити на вулиці та допомагати українським захисникам

Мер Києва, лідер "УДАРу" Віталій Кличко закликав мешканців не виходити без особливої потреби на вулиці, щоб не наражатися на небезпеку, і  долучатися до оборони міста

Журналіст відділу новин

Про це він сказав на терміновому брифінгу.

"Ситуація, на жаль, складна і напружена. Сьогодні російські війська атакувала наше місто. Після четвертої ранку завдали серію ракетних ударів по житлових кварталах. У зв’язку з напруженням активних бойових дій міська влада звертається до мешканців, особливо Оболонського району. Будь ласка, не виходьте на вулицю. Це небезпечно. Залишайтесь в приміщеннях, вдома або в укритті. Я хочу закликати і мешканців інших районів: не покидайте домівок або укриттів, щоб не наражалися на небезпеку. Місто вступило у фазу оборони. Зараз у деяких районах столиці лунають постріли. Вибухи, які ви чуєте, - українські військові знешкоджують диверсійні групи росіян", - заявив Кличко.

Мер розповів, що внаслідок потрапляння уламків російської ракети сильно постраждав житловий будинок на вул. Кошиця, 7а, поранення отримали четверо мешканців будинку. На Оболоні внаслідок наїзду російської бронетехніки на приватне авто постраждав мирний мешканець, чоловік похилого віку, який перебуває зараз у важкому стані в реанімації лікарні швидкої допомоги.

Лідер "УДАРу" також закликав киян долучатися до оборони міста та допомагати армії.

"На жаль, деякі диверсійні групи вже проникли в Київ. Ворог хоче поставити столицю на коліна та знищити нас з вами. Всі, хто може обороняти місто, повинен долучатися і допомагати нашим воїнам. Українська армія тримає оборону навколо Києва. Ситуація складна, але ми віримо в наші Збройні Сили. Я закликаю киян бути особливо пильними і повідомляти про підозрілі предмети, мітки, які закладають диверсанти для коригування вогню", - наголосив Кличко.

Він повідомив, що міська влада працює, забезпечує функціонування критичної інфраструктури міста, житлово-комунального господарства та транспорту. Але нагадав киянам, що потрібно зробити запаси води, їжі та речей першої потреби, підготувати теплі речі, пледи, щоб брати їх на час перебування в укритті.

"Сьогодні дуже багато дезінформації, яку розповсюджують, щоб посіяти паніку. Це теж частина війни Росії проти України. Тому довіряємо виключно інформації з офіційних джерел. Як би це складно не було, зберігаємо спокій і підтримуємо наші Збройні Сили. В багатьох містах України тривають бої. І наші воїни добряче насипають агресору. Сьогодні Україна показує себе як країна, що рішуче, гідно і самовіддано захищає свою свободу, державність і демократичний вибір. Буде складно, бо орда велика. Але ми повинні вистояти. Ми вистоїмо! Бережіть себе! І слава Україні!", - сказав Віталій Кличко.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme