Кількість вакансій для українців за кордоном зросла вдвічі

За кордоном кількість вакансій для українців за місяць зросла вдвічі

Журналіст стрічки новин
Кількість вакансій для українців за корд…
Фото: Рixabay

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Сьогодні". 

Зазначимо, що робота є для майже 13 тисяч громадян. Найбільше в українських трудових мігрантах зацікавлені Польща, Чехія, Німеччина, Литва та Латвія. Серед найпопулярніших вакансій пакувальники, будівельники, прибиральники та різнороби.

"Мінімальна заробітна плата в Україні на сьогодні сягає 6 тисяч грн, а в Польщі вона – 20 тисяч грн. Це і є та різниця, яка виштовхує звичайних людей у пошуках кращого життя. Вони хочуть заробляти гроші тут і зараз, і тому вони обирають найпростіший шлях — звичайна фізична робота", — пояснив президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник.

За даними Нацбанку, минулоріч було близько 3 млн трудових мігрантів. Протягом року через пандемію в Україну повернулися 400-500 тисяч осіб, оскільки вони втрачали роботу за кордоном через локдаун.

Водночас, за даними Інституту демографії та соціальних досліджень, цьогоріч кількість трудових мігрантів становить 2,5-3 млн. За словами директорки інституту Елли Лібанової, частина людей відклала плани поїхати на заробітки, оскільки знайти постійну роботу в Європі стало важче, ніж раніше.

Нагадаємо, згідно з опитуваннями, українські заробітчани найбільше рвуться до Німеччини та Польщі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme