Китайська компанія тягне Україну в Гаагу через "Мотор Січ"

Китайська інвестиційна компанія Skyrizon подала заяву до Постійної арбітражної палати в Гаазі, вимагаючи від України компенсації  $4,5 млрд за нібито несправедливе ставлення до китайських інвесторів українського виробника авіадвигунів "Мотор Січ" 

Журналіст стрічки новин
Китайська компанія тягне Україну в Гаагу…
Фото: СБУ

Компанія Skyrizon, яка є інвестором "Мотор Січі", заявила, що зазнала значних збитків протягом п’ятирічного періоду через "несправедливе ставлення та впровадження незаконних заходів в Україні".

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Global Times.

Китайські інвестори наголосили, що будуть використовувати "всю можливу легальну зброю для захисту своїх законних прав".

Зазначимо, що 29 січня президент України Володимир Зеленський підписав розпорядження про введення санкцій проти трьох громадян Китаю та чотирьох китайських компаній, у тому числі Skyrizon, заморожуючи її активи в Україні. Усі ці компанії були інвесторами українського виробника авіамоторів "Мотор Січ".

Нагадаємо, 12 березня очільник "Слуги народу" Олександр Корнієнко заявив, що законопроект про націоналізацію "Мотор Січі" буде готовий уже за два-три тижні.

20 березня Шевченківський районний суд міста Києва за матеріалами СБУ наклав арешт на цілісний майновий комплекс і 100% акцій ПАТ "Мотор Січ" і передав їх у розпорядження АРМА.

Довідка: ПАТ "Мотор Січ" – один із найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, а також промислових газотурбінних установок. Воно постачає продукцію до понад 100 країн світу.

За січень-вересень 2020 року підприємство отримало 930,2 млн грн чистого прибутку.

На початку січня 2021 року Міністерство фінансів США ввело санкції проти компанії Skyrizon, яка є партнером компанії Олександра Ярославського із розвитку заводу "Мотор-Січ", через спроби придбати та узаконити закордонні військові технології та роботу в інтересах китайської армії, що становить загрозу національній безпеці США.

Читайте також: Питання національної безпеки: Що не так із націоналізацією "Мотор Січі"

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme