Китайський лідер під час зустрічі з "запасним президентом" медведєвим назвав війну "українською кризою"

Заступник голови ради безпеки рф дмитро медведєв у Пекіні зустрівся з лідером Китаю Сі Цзіньпінем. Вони обговорили співпрацю між керівними партіями обидвох країн

Журналіст відділу новин
Китайський лідер під час зустрічі з "зап…
У Пекін колишній президент РФ приїхав на запрошення комуністичної партії КНР

Про це повідомляє китайське державне інформагентство Xinhua, передає Depo.ua.

До Китаю медведєва запросила Комуністична партія. Під час зустрічі з Сі Цзіньпінем він обговорив продовження співпраці російської керівної партії "Єдина росія" та Комуністичної партії Китаю.

Під час зустрічі Сі Цзіньпін згадав і війну в Україні, однак назвав її "українською кризою". Натомість лідер Китаю зазначив, що китайсько-російські відносини за останні 10 років витримали випробування "міжнародними негараздами і завжди розвивалися стабільно й на високому рівні". І додав, що й надалі готовий співпрацювати з росією.

А щодо російсько-української війни Сі Цзіньпін сподівається, що обидві сторони "виявлятимуть раціональну стриманість і розв'яжуть спільні проблеми в галузі безпеки політичними способами".

Зазначимо, від початку російського вторгнення в Україну Китай так публічно й не засудив збройну агресію рф. КНР є найбільшим торговельним партнером рф і найбільшим покупцем російської нафти.

Після накладення міжнародних санкцій на рф Пекін почав менш охоче надавати політичну й економічну підтримку москві. Однак це не завадило Китаю дипломатично покривати свого партнера і просувати в державних та закордонних ЗМІ наративи росії щодо її вторгнення до України.

Президент Володимир Зеленський заявляв, що Україну влаштовує статус-кво Китаю в російсько-українській війні — така політика є кращою, ніж надавати допомогу росії. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme