Колаборанта Сальдо викрили в ухилянні від сплати мільйонів гривень податків

Бюро економічної безпеки (БЕБ) викрило російського ставленика на Херсонщині Володимира Сальдо в ухилянні від сплати 60 мільйонів гривень податків

Журналіст відділу новин
Колаборанта Сальдо викрили в ухилянні ві…
Володимир Сальдо

Про це повідомляє пресслужба, передає Depo.ua.

Працівники БЕБ проаналізували прибутки й витрати колишнього народного депутата та члена проросійської партії ОПЗЖ. Виявилося, що вони значно різняться.

Сальдо з 2001 до 2022 року працював на різних посадах у державних органах різних рівнів. А 2018-го він зареєстрував право власності на низку об'єктів нерухомості: на приміщення готелю, багатоповерхову будівлю та земельні ділянки.

Орієнтовна ринкова вартість нерухомості майже на 310 млн грн перевищує офіційно отримані доходи Сальдо з 2010 до 2018 року. Тож бюджет України через це недоотримав понад 60 млн грн від ухилення від сплати податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

Детективи БЕБ порушили кримінальну справу через ухиляння від сплати податків (ч. 3 ст. 212 ККУ). За це загрожує штраф від 255 тисяч до 425 тисяч гривень із позбавленням права обіймати певні посади до 3 років із конфіскацією майна.

Раніше російському ставленику на Херсонщині вже повідомляли про підозри, зокрема в колабораціонізмі. Сальдо призначили "очільником" окупаційної адміністрації тимчасово захопленого Херсона 26 квітня. У серпні його відправляли до Москви через нібито погіршення здоров'я.

 

 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme