Коли в Україні буде найбільше хворих на COVID-19: У МОЗ назвали дату 

Уже наприкінці жовтня в Україні будуть реєструвати найбільше нових випадків зараження коронавірусом та смертей від нього за весь поточний рік 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Коли в Україні буде найбільше хворих на…
Фото: Рixabay

Йдеться про штам коронавірусу "Дельта", який уже масово реєструють у хворих на території України.

Про це заявив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін на брифінгу, передає Depo.ua.

"Міністерство охорони здоров'я прогнозує пік захворюваності на COVID-19 на кінець жовтня – середину листопада", – сказав Кузін.

Крім цього, Кузін наголосив на тому, що кількість летальних випадків від COVID-19 в Україні збільшилася на 22% за тиждень, а число нових випадків захворювання зросло на 11%. 

Разом із тим, завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця Сергій Дубров під час брифінгу підкреслив, що станом на зараз більшість українців хворіють на штам коронавірусу "Дельта" й потребують інтенсивнішого лікування, ніж це було ще у 2020 році.

"Переважна більшість нових випадків захворювання спричинена мутованим штамом "Дельта". Через це більше пацієнтів потребує лікування в відділеннях інтенсивної терапії та штучної вентиляції легень", – сказав Дубров.

Нагадаємо, в РНБО очікують пік коронавірусу вже у жовтні. За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, у піковий період пандемії в лікарні можуть потрапити від 52 тисяч осіб, і це стане викликом для системи охорони здоров'я України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme