У МОЗ пояснили, коли в Україні почнуть вакцинувати дітей та підлітків від коронавірусу

До початку нового навчального року, який стартує з 1 вересня, в Україні можуть не встигнути щепити від COVID-19 дітей та підлітків 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
У МОЗ пояснили, коли в Україні почнуть в…
Фото: Рixabay

Про це повідомив головний державний санітарний лікар країни Ігор Кузін в інтерв'ю ТСН, передає Depo.ua.

"Наразі інформація про вакцинацію дітей є обмеженою. Остаточне рішення ухвалюватиме національно-технічна група експертів з питань імунізації. Перед початком навчального року ми маємо розуміти тактику щодо вакцинації дітей та підлітків", – сказав Кузін.

Головний державний санітарний лікар країни також повідомив, що наразі фахової інформації про процес щеплення від коронавірусу дітей відомо небагато. Йдеться про опубліковані урядом КНР статті стосовно вакцинації дітей від 3 років. Також є кілька міжнародних статей, присвячених вакцинації дітей та підлітків.

Ігор Кузін підкреслив, що наразі не може зі стовідсотковою впевненістю говорити про вакцинацію українських підлітків напередодні нового навчального року. Точна дата залежить від рішення, яке ухвалить національно-технічна група експертів, та від забезпеченості препаратами для щеплення проти коронавірусу. 

Нагадаємо, 24 червня у Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) вперше повідомили, що дітей можна вакцинувати від коронавірусу COVID-19.

Тим часом у Китаї дозволили використання вакцини проти коронавірусу CoronaVac для екстреного щеплення дітей і підлітків віком від 3 до 17 років.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme