Коли жінок не призиватимуть до війська: У ЗСУ назвали три причини

Відповідно до закону України, є визначений перелік відстрочок від призову на військову службу, який стосується і жінок

Журналіст стрічки новин

Отже, жінки матимуть право на відстрочку від призову на військову службу за сімейними обставинами, за навчанням чи станом здоров'я.

Про це повідомив військовий комісар Валерій Куценко на брифінгу щодо щодо роз'яснення положень наказу Міноборони про перелік професій для жінок та перебування їх на військовому обліку.

"Є закон України про військовий обов'язок та військову службу, є визначений перелік відстрочок від призову на збори, на військову службу. Там їх три категорії – за сімейними обставинами, за навчанням, за станом здоров'я та інших випадках. Якщо жінка має неповнолітніх дітей, вона буде військовозобов'язана. Військовозобов'язана і військовослужбовець – це дуже довгий шлях від одного до іншого. Але її ніхто нікуди призивати не збирається", – повідомив Куценко.

Він наголосив, що військовий облік жінок – це приведення до вимог чинних законів.

"Тобто визначено, що жінки беруться на облік – ми будемо це робити", – сказав Куценко.

Нагадаємо, 17 грудня 2021 року набув чинності Перелік спеціальностей та професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після здобуття яких жінок беруть на облік військовозобов'язаних. Цей перелік затверджений наказом Міноборони №313 від 11 жовтня 2021 і охоплює сотні спеціальностей та професій.

Командувач ЗСУ Валерій Залужний пояснив, чому жінок ставитимуть на військовий облік. Він заявив, що жінкам не треба "вже завтра бігти до військкомату".

Читайте також: Військовий облік жінок: Кого це стосується і що саме треба робити

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme