Команді Порошенка пропонували купити запис наради у Зеленського про тиск на суд

Невідомий пропонував адвокатам п'ятого президента Петра Порошенка, якого звинувачують у держзраді, купити запис нібито наради у Володимира Зеленського, де обговорювали методи тиску на суд

Журналіст стрічки новин

Сьогодні вночі анонім пропонував захисту у справі Порошенка купити запис нібито наради в Офісі президента, де начебто обговорювали методи тиску на Печерський суд, який обирав запобіжний захід лідеру "Європейської солідарності".

Про це повідомив адвокат Порошенка Ілля Новіков на своїй сторінці у Facebook, повідомляє Depo.ua.

"Мені в Telegram, а також Ігорю Голованю та Ірині Геращенко сьогодні вночі прийшли однакові пропозиції купити запис нібито наради у Зеленського. Не знаю, на що вони розраховували. Швидше за все це пранк, можливо наївна спроба заробити грошей. Їхня проблема в тому, що навіть якщо такий запис існує і він справжній, він нам не дуже потрібний. І без неї абсолютно зрозуміло, що відбувається", – написав Новіков.

справа проти Порошенка

нарада в Зеленського щодо Порошенка

Нагадаємо, сьогодні Печерський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід п’ятому президенту та лідеру партії "Європейська Солідарність" Петру Порошенку. Згідно з рішенням суду, Порошенка відпустили під особисте зобов’язання. Разом із тим суд заарештував майно лідера "ЄС".

Як відомо, 17 січня Порошенко повернувся в Україну з міжнародного турне, яке охоплювало п’ять країн. З аеропорту Порошенко поїхав у суд, який того дня обрати йому запобіжний захід так і не спромігся.

Після майже 12-годинного засідання слідчий суддя Олексій Соколов переніс засідання на 14:00 19 січня.

19 січня зранку під будівлею Печерського районного суду міста Києва почали збиратись люди. В межах акції на підтримку Порошенка під судом встановили сцену. Між активістами й поліцією вже відбулись перші сутички

Учасники акції принесли до суду дрова, пічки-"буржуйки" і бочки, в яких хотіли розпалити вогонь, щоб зігрітися.  Правоохоронці почали забирати в них бочки, внаслідок чого виник конфлікт. Поліцейські застосували проти людей сльозогінний газ. Крім того, силовики відтісняють прихильників Порошенка від наметів, які ті встановили перед будівлею суду.

Довідка: 20 грудня Порошенку висунули підозру у державній зраді у справі про постачання вугілля з непідконтрольного Донбасу. Кримінальну справу проти політика порушили на тлі забезпечення України вугіллям в умовах військового протистояння 2014-2015 років.

Згодом адвокат Порошенка Ігор Головань повідомив, що Офіс генерального прокурора подав до Печерського районного суду Києва клопотання про арешт майна Порошенка.

6 січня Печерський суд підтримав клопотання Офісу генпрокурора щодо арешту майна Порошенка. Відповідну ухвалу суду було оголошено під час судового засідання. Інформацію про арешт майна Порошенка підтвердили і в Офісі генпрокурора. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme