UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Комаровський пояснив, чи потрібно алергікам на медпрепарати робити COVID-щеплення

Відомий лікар Євген Комаровський розповів, чи потрібно людям з алергічними реакціями на медичні препарати щепитися від коронавірусу

Журналіст стрічки новин
Комаровський пояснив, чи потрібно алергі…
На фото: Євген Комаровський. Джерело: Instagram Євгена Комаровського

Він вважає, що вакцинація від COVID-19 таким людям необхідна, адже, якщо вони захворіють на цю недугу, то їм вводитимуть не один препарат, а кілька, що дасть більше негативу.

"Ну ось уявіть, є у людини алергія на медичні препарати. І ось така людина захворює на коронавірусну інфекцію, потрапляє в лікарню, тоді йдеться не про один препарат, а про купу ліків, які він буде отримувати. Так чи не розумніше використовувати один препарат - тобто вакцину, щоб потім уникнути десятка медикаментів?" – зазначив лікар в ефірі телеканалу "Україна 24", пише Depo.ua.

Комаровський наголосив, що у таких випадках вакцинації навпаки не потрібно уникати. Також він зауважив, що перед введенням вакцини українці мають повне право уточнити, а чи все є у медиків для надання допомоги в разі настання анафілактичного шоку.

"Людина, яка боїться, має право вимагати у лікаря, щоб йому показали, чи є в клініці адреналін та дексаметазон для надання допомоги при гострій алергічної реакції, набряку Квінке й так далі", – наголосив лікар.

Нагадаємо, раніше Комаровський назвав головні помилки домашнього лікування коронавірусу. Він зазначив, що допомога під час лікування коронавірусу вдома нічим не відрізняється від лікування грипу чи нежиті. Медик наголосив, що про необхідність госпіталізації до лікарні свідчить рівень насичення крові киснем.

Також Комаровський розповів, чи є нормою задишка після коронавірусу, і що з нею робити.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme