Світовий банк дасть Україні $150 млн на вакцинацію від коронавірусу

Світовий банк схвалив виділення Україні $150 млн на допомогу з вакцинації від COVID-19

Журналіст стрічки новин
Світовий банк дасть Україні $150 млн на…
Фото: Рixabay

Рада виконавчих директорів Світового банку схвалила додаткове фінансування проекту "Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні". Гроші мають допомогти у запобіганні, виявлення та реагуванні на загрози, спричинені пандемією.

Крім того, це дозволить зміцнити національну систему охорони здоров’я України. Про це повідомляє  Depo.ua з посиланням на прес-службу банку,

"$120 млн додаткового фінансування допоможуть уряду України закупити 16,5 млн доз вакцин, яких достатньо для вакцинації близько 20% населення. Ця закупівля також дасть можливість 10 млн осіб із пріоритетних груп населення отримати повну вакцинацію проти COVID-19", – зауважили у фінустанові.

Ще $30 млн будуть направлені на фінансування кампанії із вакцинації, а також на закупівлю обладнання для забезпечення холодового ланцюга та управління відходами.

Нагадаємо, дещо раніше повідомлялося, що ЄС передав Україні 50 млн євро на COVID-вакцинацію. Йдеться про виділення кредитних коштів для МОЗ з метою подальших закупівель вакцини проти коронавірусу в Україні.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme