Комуністична партія перемогла на виборах у другому за величиною місті Австрії 

У австрійському місті Грац, що на південному сході країни, на місцевих виборах найбільше голосів віддали за KPÖ – Комуністичну партію Австрії

Журналіст стрічки новин

За попередніми результатами, KPÖ на виборах наростила підтримку на 8,5% і перемогла з 28,8% голосів. Водночас правоцентристська Австрійська народна партія ÖVP, яку представляє і канцлер Австрії Себастьян Курц, "просіла" на 11,7% і отримала 26,1%.

Як пише Depo.ua із посиланням на Kurier, Зігфрід Нагль від ÖVP, який був мером Ґраца останні 18 років, після цього заявив про свою відставку і поступиться своєю посадою. 

Замість нього місто очолить глава комуністів Ельке Кар – як найбільша фракція, комуністи можуть висувати її кандидатуру.

Історичну перемогу у місті отримали й "Зелені" на чолі з лідеркою Юдіт Швентнер – 16,7%, що на 6,2% більше за попередній результат. 

А ось австрійська партія свободи FPÖ втратила майже 5% і отримала 11,3% голосів.

Нагадаємо, що 26 вересня у Німеччині відбулися вибори до Бундестагу (конституційний та законодавчий орган країни). За офіційними результатами, перемогли на виборах соціал-демократи. Блок Християнсько-демократичного та Християнсько-соціального союзів (ХДС/ХСС) посів друге місце з найнижчим за свою історію результатом у 24,1%. Ця партія ще не отримувала на виборах менш ніж 30% голосів виборців. На третьому місці розташувалися партія "Зелені" з 14,8%, на четвертому – Вільна демократична партія з 11,5%, а "Альтернатива для Німеччини" стала п'ятою з 10,3%.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme