Конгрес США остаточно затвердив підтримку для України та союзників на $13,6 млрд

Сенат США слідом за Палатою представників ухвалив масштабний законопроєкт з бюджетним фінансуванням у розмірі $1,5 трильйона доларів, який містить і кошти на підтримку України

Редактор стрічки новин
Конгрес США остаточно затвердив підтримк…
Фото: Pixabay

Ухвалений законопроект передбачає виділення 13,6 мільярда доларів на підтримку України та союзників на східному фланзі НАТО.

Голосування у верхній палаті Конгресу США відбулося пізно ввечері четверга, передає Depo.ua з посиланням на "Укрінформ". 

Підтримали законопроєкт  68 законодавців, 31 проголосував проти. Документ, який містить масштабний пакет фінансування урядових установ Сполучених Штатів, було важливо ухвалити до п’ятниці - крайнього терміну, щоб уникнути шатдауну.

Законопроєкт, зокрема, передбачає допомогу в розмірі 13,6 мільярда доларів, у тому числі понад 3 мільярди доларів на підтримку операційної місії Європейського командування США, розгортання американських військових у регіоні, підтримку розвідки, посилення оборонних можливостей України.

Пакет, крім того, містить 4 мільярди доларів гуманітарної підтримки, допомоги біженцям, а також надання екстреної продовольчої та медичної допомоги.

Нагадаємо, у середу свою версію цього законопроєкту ухвалила Палата представників США. Тепер документ у короткий термін буде надісланий на підпис президентові США Джо Байдену.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme