Конгрес США закликає Байдена терміново накласти санкції на "Північний потік-2"

Старший член Комітету закордонних справ Палати представників США Майкл Маккол закликає президента Джо Байдена терміново накласти санкції проти російського газогону "Північний потік-2"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Конгрес США закликає Байдена терміново н…
Фото: Pixabay

Маккол зауважив, що Росія маніпулює європейським ринком газу та наближає енергетичну кризу в Європі.

За його словами, Росія використовує газовий проект як зброю, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Комітету.

"Байден і канцлер Меркель зобов’язалися вжити заходів, якщо Росія спробує використати енергетику як зброю. Однак обидва закривають очі на навмисні зусилля путінського режиму з метою тиску на Європу, щоби вона прискорила процес сертифікації російського газопроводу", – наголосив він.

Згідно з заявою, адміністрація Байдена має негайно скасувати відмову від критично важливих санкцій проти "Північного потоку-2" та зупинити запуск газопроводу. Інакше США подарують Росії ще одну потужну зброю, яка буде використана проти України та інших країн Європи.

Зауважимо, дещо раніше стало відомо, що Данія дала дозвіл на експлуатування газопроводу, після чого "Газпром" почав закачувати газ у першу нитку "Північного потоку-2".

Нагадаємо, 10 вересня "Газпром" оголосив про завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2". 

13 вересня стало відомо, що німецький регулятор отримав всі необхідні документи для початку процесу сертифікації "Північного потоку-2". Federal Network Agency (Bundesnetzagentur) (BNA) розпочало процес сертифікації російського газопроводу "Північний потік-2", який може зайняти до чотирьох місяців.

У процесі сертифікації, зокрема, буде брати участь польська нафтогазова компанія PGNiG.

А 27 вересня нардеп Олексій Гончаренко повідомив, що Парламентська асамблея Ради Європи розгляне "письмову деклараційну заяву" про небезпеку російського газу.

1 жовтня у Кремлі не виключили, що терміни запуску "Північного потоку-2" будуть відкладені через зміну влади в Німеччині.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme