Конотоп взяли в "кільце", техніка окупантів їде в сторону Києва, - заява очільника Сумської ОДА

Бійці ЗСУ в Охтирці на Сумщині вже двічі вдало відбили наступ російських військ. Виїхати в напрямку Києва містяни можуть, але на дорозі окупанти облаштували блокпости

Журналіст стрічки новин
Конотоп взяли в "кільце", техніка окупан…
Фото з відкритих джерел

Очільник Сумської ОДА Дмитро Живицький повідомив, що на сьогоднішній ранок ситуація в районі залишається складною. Точиться вже не перший бій на вулиці Герасима Кондратьєва. Бій ведуть бійці територіальної оборони, передає Depo.ua з посиланням на звернення Живицького. 

"На сьогодні в кільце взяте місто Конотоп. Місто Охтирка двічі відбило ворожий наступ. На жаль, населені пункти Сумської області взяті в облогу. Техніка з Сум виїхала в напрямку міста Києва. Дуже багато техніки пройшло транзитом і тримає напрям на захід", –  повідомив очільник Сумщини.

Також він додав, що підписав розпорядження про створення Ради охорони Сумської області, тож тепер новий статус ОДА - військово-цивільна адміністрація. Повноваження Сумської міської ради припиняються.

Дмитро Живицький закликав вступати у лави територіальної оборони не лише тих, хто має зброю й може організувати супротив ворогу, а й людей, які здатні приготувати "коктейль Молотова".

"Ми сподіваємося, що військові прийдуть до нас і ми зможемо разом звільнитися від навали агресора. До Києва можна проїхати, але на дорозі, на жаль, стоять російські блокпости", – розповів очільник адміністрації.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme