Консула не так зрозуміли: В Туреччині повним ходом йде будівництво корвета для України (ФОТО)

В Туреччині для корвету класу Ada, який виготовляють для ВМС України, вже нарізали сталь та формують секції
 

Журналіст відділу новин
Консула не так зрозуміли: В Туреччині по…
Фото: Мілітарний

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Мілітарний", який цитує власні джерела в Міністерстві оброни України.

"Слова Генконсула України у Стамбулі були не правильно інтерпретовані. У Туреччині урочистості приурочуються до формування кілю і тому порізка сталі та формування інших секцій вважається підготовчими роботами", – йдеться у повідомленні.

В Міноборони запевняють, що для українського корвету роботи розпочали у січні 2021 року та вже завершено формування декількох секцій. Урочистості за участі перших осіб обох держав, з нагоди закладки першого корпусу корвету для ВМС ЗСУ заплановані на вересень 2021 року.

"Контракт на будівництво двох корветів Міністерство оборони України уклало з турецькими компаніями в грудні 2020 року. Після того, як турецька сторона отримала аванс, було розпочато роботи та на сьогодні вони ведуться згідно з прописаним графіком. Вже визначено всі технічні деталі, включно з майбутнім складом озброєння, яке, до речі, буде встановлюватися на підприємстві в Україні", – стверджує джерело.

Для корвету класу Ada, який виготовляють для ВМС України, вже нарізали сталь та формують секції

Нагадаємо, 4 липня виступаючи в Одесі на урочистостях з нагоди річниці Військово-морських сил України, Володимир Зеленський заявив, що Туреччина розпочала будівництво корвету типу ADA для українських ВМС.

26 липня генеральний консул України в Стамбулі Олександр Гаман не підтвердив закладку першого корвету для ВМС ЗСУ у Туреччині, про яку раніше говорив президент Володимир Зеленський.

Читайте також: Не москітний флот: Що за корвет Ada Туреччина нібито будує для України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme