Контейнеровоз Ever Given з урочистостями покине Суецький канал

Контейнеровоз Ever Given, який у березні майже на тиждень заблокував рух суден Суецьким каналом, урочисто покине Єгипет 7 липня

Редактор стрічки новин
Контейнеровоз Ever Given з урочистостями…
Фото: fallenhearts17/Іnstagram

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

Зазначається, що у цей день відбудеться церемонія підписання домовленості щодо врегулювання спору про компенсацію між адміністрацією каналу і власником судна.

"Адміністрація Суецького каналу запрошує відвідати святкову церемонію з нагоди підписання домовленості про врегулювання спору з компанією-власником судна в середу, 7 липня. Програма включає відбуття судна з місця святкування", — йдеться у запрошенні.

Нагадаємо, 23 березня контейнеровоз Ever Given знесло з курсу вітром — він застряг у найвужчій ділянці Суецького каналу, повністю перекривши рух суден. За перші три дні блокади, усього поблизу каналу, у портах Саїд у Середземному морі та Суец на Червоному морі зупинилися 150 кораблів.

29 березня контейнеровоз Ever Given звільнив Суецький канал. Збитки Єгипту через шестиденне блокування Суецького каналу контейнеровозом Ever Given сягнули 1 мільярда доларів. Тому контейнеровоз затримали у Єгипті до відшкодування заподіяної шкоди. 

Після цього інциденту адміністрація Суецького каналу вирішила, що потрібно розширити та поглибити південну ділянку каналу, щоб мати змогу пропускати більше суден та уникнути подібної блокади у майбутньому. 

Довідка: Суецький канал — один із найжвавіших торговельних шляхів у світі, який перевозить товари між Європою, Азією та Північною Америкою. Канал постійно розширюють, щоб дозволити рухатися більшій кількості кораблів. Через Суецький канал проходить приблизно 12% світової торгівлі. Торік через нього пройшло близько 19 тисяч суден.

У 2017 році трапився схожий інцидент – у Суецькому каналі застряг корабель з Японії, але тоді знадобилося декілька годин, щоб перемістити судно і відновити рух.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme