Контрнаступ планують на кількох напрямках, - Резніков

Українське командування вже планує контрнаступ на кількох напрямках, проте остаточне рішення щодо дій на фронті ухвалюватиме Генштаб ЗСУ  

Журналіст відділу новин
Контрнаступ планують на кількох напрямка…
Олексій Резніков

Про це міністр оборони України Олексій Резніков сказав в інтерв'ю телеканалу ERR, передає Depo.ua.

Так, у Резнікова запитали, коли на фронті можна буде побачити отримані від Заходу танки Leopard. Міністр відповів, що цю техніку застосовуватимуть під час контрнаступу. Водночас момент цього контрнаступу обиратиме Генштаб ЗСУ: це залежить від того, який буде найбільш вдалий момент, а також він погодних умов.

"Весною наша земля дуже волога. Можна використовувати лише гусеничні машини. Думаю, ми зможемо побачити їх у квітні-травні", — зазначив міністр.

Нагадаємо, The Economist із посиланням на джерела писав, що контрнаступ України може відбутися вже у квітні, але проблемою досі є боєприпаси та повітряні потужності. Наразі українська армія трансформується відповідно до нової військової допомоги Заходу.

Politico повідомляло, що Збройні сили США у пришвидшеному режимі відправляють техніку в Україну на поле бою та тренують українських військовослужбовців, щоб підготувати Україну до весняного контрнаступу.

У Міноборони України зазначали, що однією зі стратегічних цілей майбутнього наступу Сил оборони буде "вбити клин у російський фронт на півдні — між Кримом та материковою частиною росії".

Міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін вважає, що Збройні сили України мають "дуже хороші шанси" для успішного контрнаступу навесні цього року. Зокрема, завдяки тому, що Україна виснажила російські сили та ресурси.

А втім, президент Володимир Зеленський заявив у березні, що Україна потребує додаткової військової підтримки з боку партнерів, без якої вона не може розпочати контрнаступ та звільнити тимчасово окуповані території.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme