Корея вимагає від Інтерполу заарештувати українця

Південна Корея звернулася до Інтерполу з проханням допомогти заарештувати двох іноземців, серед яких один є українцем
 

Журналіст відділу новин
Корея вимагає від Інтерполу заарештувати…
Фото: МВС України

Сеул стверджує, що вони зіграли провідну роль в кібератаках і великомасштабному вимаганні проти південнокорейських та американських компаній.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на АР.

Зазначається, що поліцейське агентство Кореї заявило, що отримало ордери на арешт всередині країни, і попросило Інтерпол видати "червоне повідомлення" для двох підозрюваних, щоб доставити їх до Південної Кореї.

Водночас влада країни не назвала імена або іншу інформацію про двох підозрюваних, окрім того, що один з них є громадянином України.

"Підозрюваний українець був серед шести осіб, затриманих українською поліцією в червні, коли влада Південної Кореї та США приєдналися до рейдів по домівках підозрюваних, пов’язаних з синдикатом вимагачів "Clop", у Києві та інших містах", – йдеться у повідомленні.

Поліцейські операції були націлені на кандидатів у партнери російськомовної банди здирників, обвинуваченої в кібератаках на суму в півмільярда доларів в результаті кібератак, які можуть бути зупинені тільки за допомогою програмного ключа, отриманого шляхом оплати злочинцям.

Раніше, у жовтні 2021 року, поліція Південної Кореї вирішила вжити заходів для того, щоб троє із затриманих раніше в Україні і ще одна особа, громадянство якої не розкривається, були звинувачені в порушенні законів Південної Кореї про мережі зв’язку і захисту інформації, вимаганні та приховуванні злочинних доходів.

Тепер Сеул за словами Чоя Чонсанга, начальника відділу розслідування кіберзлочинів в поліцейському агентстві Кореї, намагається екстрадувати двох підозрюваних, які відіграли провідну роль в кібератаках.

За його словами, український закон не дозволяє екстрадувати підозрюваних у скоєнні кримінальних злочинів за кордон, а правовий статус і місцезнаходження одного з підозрюваних невідомі.

Зазначається, що від атак програм-вимагачів в 2019 році постраждали три компанії і університет в Південній Кореї. Злочинці вимагали викуп в біткоїнах, еквівалентний $3,8 млн готівкою. Раніше у заяві української поліції говорилося, що банда також була націлена на університети США, зокрема на Стенфордську медичну школу і Університет Меріленда.

Нагадаємо, 25 вересня народна депутатка з фракції "Слуга народу" Мар'яна Безугла заявила, що в Інтерпол будуть передані дані про сотні російських найманців, які воювали на сході України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme