Коронавірус "Омікрон" виявили уже у більш ніж 100 країнах світу

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) попереджає про ризик колапсу систем охорони здоров'я у світі через поширення нового штаму коронавірусу "Омікрон"

Редактор стрічки новин
Коронавірус "Омікрон" виявили уже у біль…
Фото: Рixabay

Випадки зараження новим штамом коронавірусу "Омікрон" зафіксували вже у 106 країнах світу.

Про це йдеться у щотижневому звіті ВООЗ, передає Depo.ua.

В організації також наголошують, що "Омікрон" поширюється швидше за штам "Дельта", навіть у країнах з високим рівнем колективного імунітету.

Водночас, як зазначається у звіті, дані про тяжкість захворювання, що викликається цим варіантом, як і раніше, обмежені, однак наразі відомо, що кількість госпіталізацій з новим штамом у ПАР і Великобританії продовжує зростати.

Також, за попередніми даними, нейтралізація "Омікрону" у пацієнтів, які раніше перехворіли на коронавірус або пройшли первинний курс вакцинації, виявилася гіршою, ніж у випадку з попередніми штамами.

Внаслідок чого у організації роблять висновки, що ризик через "Омікрон" залишається "дуже високим", тож у ВООЗ попереджають про ризик колапсу систем охорони здоров'я.

Нагадаємо, раніше у Всесвітній організації охорони здоров'я підтвердили, що штам коронавірусу "Омікрон" поширюється швидше і заражає вакцинованих. Також у небезпеці опинилися люди, які вже перехворіли на COVID-19. Як виявилося, вони теж не мають імунітету проти "Омікрону".

Довідка: Штам, який наразі має назву B.1.1.529, або "Омікрон", вперше виявили у Ботсвані, а потім у Південно-Африканській Республіці та Гонконгу — в мандрівника з Південної Африки. Цей штам має 32 мутації в білку-"шипі" коронавірусу, за допомогою якого вірус проходить у клітини та розмножується.

"Омікрон" поширюється значно швидше, ніж інші штами. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme