Коронавірус зачепить практично усю планету, – ЗМІ

Експерти вважають, що людство повернеться до нормального життя тільки тоді, коли воно повністю чи майже повністю отримає імунітет від COVID-19

Журналіст відділу новин
Коронавірус зачепить практично усю плане…
Фото: ЕРА

Директор центру досліджень інфекційних захворювань Міннесотського університету Майкл Остергом прогнозує, що пандемія коронавірусу закінчиться тоді, коли 90-95% отримає імунітет від нього.

Це може бути як природний імунітет, вироблений внаслідок захворювання, так і штучний, через вакцинацію, передає Depo.ua із посиланням Bloomberg.

Епідеміолог Лоун Сімонсен нагадав, що найдовша епідемія грипу тривала на планеті п'ять років, але коронавірус розповсюджується швидше.

Експерти, зважаючи на швидкість появи нових штамів коронавірусу, зазначають, що, імовірно, вакцинація від COVID-19 стане сезонною необхідністю.

Нагадаємо, 7 вересня у Всесвітній організації охорони здоров'я заявили, що світ вийшов на плато захворюваності коронавірусною інфекцією.

Разом з тим, у ВООЗ виявили занепокоєння темпами поширення коронавірусної інфекції.

Довідка: Коронавірусна інфекція COVID-19 поширилася світом із Китаю. Джерелом коронавірусу стало місто Вухань, де були діагностовано перші інфіковані цим вірусом. Це сталося у кінці 2019 року.

Коронавірус стрімко поширився світом, тож 11 березня 2020 року ВООЗ оголосила пандемію COVID-19 на планеті. Тоді ж учені спрогнозували, що кількість смертей від коронавірусу на планеті сягне 15 млн.

Коронавірус в Україні вперше зафіксований 3 березня 2020 в Чернівецькій області. 11 березня на усій території країни на три тижні ввели карантин. У подальшому він постійно продовжувався – і на цей момент він діє до 1 жовтня поточного року.

Станом на ранок 10 вересня, в Україні від початку епідемії зафіксовано трохи більше 2,3 млн випадків зараження коронавірусом та 54,2 тис. летальних випадків.

У світі за останніми даними перехворіло на коронавірус 224 млн жителів, померло 4,6 млн.

Читайте також: Велика змова: Чому під час пандемії множаться конспірологічні теорії

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme