UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Країни Європи хочуть створити спільну дипмісію в Афганістані, – Макрон

Президент Франції Еммануель Макрон повідомив, що декілька європейських країн працюють над відкриттям спільної дипломатичної місії в Афганістані

Журналіст відділу новин
Країни Європи хочуть створити спільну ди…
Фото: Рixabay

Планується, що це дасть змогу їхнім послам повернутись у країну, де нині править радикальний рух "Талібан" після захоплення влади.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Reuters.

Зазначається, що після того, як таліби захопили владу в Афганістані, США та західні країни закрили там посольства й відкликали своїх дипломатів. Нині країною править уряд бойовиків угруповання, головні члени якого перебувають під санкціями США та ООН.

Попри те, що офіційно країни не визнають уряд талібів, вони все ж закликають "Талібан" дотримуватися своїх обіцянок щодо інклюзивності в уряді, прав жінок та інших вразливих груп.

"Це інший демарш, ніж політичне визнання або політичний діалог із "Талібаном"… У нас буде представництво, щойно ми зможемо його відкрити", – пояснив Макрон.

Нагадаємо, наприкінці жовтня ЗМІ писали, що ЄС може відкрити посольство в Афганістані впродовж місяця. Відновлення дипломатичної місії в Афганістані, на думку багатьох посадовців, є напрочуд важливим з огляду на ситуацію в країні.

Повідомлялося також, що "Талібан" дозволить всім охочим виїхати з Афганістану, але за певних умов.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme