Краще, ніж в Європі: У МОЗ заявили про позитивну динаміку COVID-вакцинації в Україні

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що Україна піднялася у загальносвітових темпах вакцинації

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Краще, ніж в Європі: У МОЗ заявили про п…
Фото: ЕРА

Зараз в країні за тиждень від коронавірусу вакцинують по одному мільйону осіб. Загалом від початку кампанії вакцинації зроблено понад 7 мільйонів щеплень.

За словами Ляшка, така динаміка перевищує тренди європейських країн. Про це він повідомив у коментарі журналістам під час візиту до Кіровоградщини, пише Depo.ua.

"У європейських країнах вже пройшов основний пік вакцинації, у загальносвітовому тренді Україна пішла вгору. Ми вакцинуємо досить непоганими темпами", – сказав міністр.

Ляшко також закликав сімейних лікарів звертатися до своїх пацієнтів із запрошеннями на вакцинацію.

Нагадаємо, раніше стало відомо що аутсайдерами за темпами вакцинації від коронавірусу є три регіони України – Чернівецька, Волинська та Закарпатська області. Водночас за відсотком повністю вакцинованих мешканців лідирують – Київська, Полтавська та Вінницька області.

Вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються чотирма вакцинами: британська AstraZeneca, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника, а також американські препарати Moderna та Janssen.

21 липня в Україні стартував п'ятий етап кампанії імунізації – масова вакцинація. Тепер щепитися від коронавірусу можуть усі охочі українці.

Читайте також: Україна на карантині до 1 жовтня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme