"Кровоспас" виготовляють з порушенням санітарних норм у підвалі ? В інтернет потрапили фото цеху

У мережі з'явилися фото, на яких зафіксовані умови, ймовірно, виготовлення гемостатику "Кровоспас"

Журналіст відділу новин
"Кровоспас" виготовляють з порушенням са…

На фото видно, що роботи проводять у підвальному приміщенні без необхідного медичного обладнання, в антисанітарних умовах, пише Depo.ua.

Зафіксовано, що рідини незрозумілого походження із цистерн розливаються вручну за допомогою звичайного чайника. На підлозі — ганчірки та швабри. Біля цистерн висять відра: самі цистерни не герметичні, і рідина, з якої робиться препарат, просочується. Вікна завішені клейонкою.

Як заявив аналітик Валерій Щербина, у нинішніх виробників немає жодних сертифікатів. За його словами, "Кровоспас" у нинішній конфігурації – це "невідомо що, без документів та юридичної інформації, виріб-ноунейм, просто названий гемостатичним бинтом".

Відомо, що до повномасштабного вторгнення гемостатик не вироблявся. Після 24 лютого 2022 року один із розробників препарату Ігор Цурупа організував підпільне виробництво у місті Обухів.

Нагадаємо, тільки нещодавно був скандал в Міноборони — через інформацію про закупівлю цього препарату: нібито міністерство хотіло безпосередньо у виробників придбати велику партію ліків. Тоді ще заступник міністра Ганна Маляр це спростувала. До речі, за кілька днів після цього скандалу Маляр звільнили.

Нагадаємо також, що Фонд Притули відмовився від закупівлі препарату.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme