КСУ не буде розглядати конституційність призначення Шкарлета

Конституційний суд України відмовився відкривати провадження щодо конституційності призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і науки

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
КСУ не буде розглядати конституційність…
Фото: КСУ

Попередню скаргу КСУ також відхилив. Тоді у суді зазначили, що питання про відкриття конституційного провадження у цій справі розглянуть на засіданні Великої палати Суду

Нову скаргу подали 46 народних депутатів, повідомляє Depo.ua із посиланням на представницю Верховної ради в КСУ Ольгу Совгирю.

"Конституційний суд відмовив у відкритті провадження у справі за конституційним поданням 46 народних депутатів України щодо конституційності постанови Верховної ради України про призначення Шкарлета міністром освіти і науки України", – заявила вона.

Зазначається, що ця ухвала Конституційного суду є остаточною.

КСУ не буде розглядати конституційність призначення Шкарлета

Нагадаємо, 5 березня до КСУ надійшло конституційне подання народних депутатів, в якому оскаржено законність постанови Верховної Ради про призначення Сергія Шкарлета міністром освіти через можливі факти "кнопкодавства".

24 березня стало відомо, що КСУ відмовився відкривати провадження.

Довідка: 17 грудня Верховна Рада призначила Сергія Шкарлета міністром освіти і науки України. Однак згодом у фракції "Голос" повідомили, що під час голосування за призначення міністром освіти Сергія Шкарлета проголосували деякі нардепи ОПЗЖ, яких фізично не було у сесійній залі.

18 січня Офіс генерального прокурора відкрив кримінальне провадження щодо неперсонального голосування у Верховній Раді за зловживання владою або службовим становищем.

Згодом нардепи зібрали голоси за відставку Шкарлета.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme