КСУ займеться законами про мову та люстрацію: Стали відомі дати розгляду

Конституційний Суд України 5-8 липня розгляне скарги на конституційність низки законів, зокрема, і кілька резонансних

Журналіст відділу новин
КСУ займеться законами про мову та люстр…
Фото: КСУ

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу КСУ.

6 липня у закритому режимі КСУ продовжить розглядати скаргу 51 нардепа на закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

А 8-го, так само у закритому режимі, судді Конституційного Суду розглянуть скарги Верховного Суду та 47 народних депутатів на кілька положень закону "Про очищення влади".

Нагадаємо, що ще у листопаді тодішній голова Конституційного суду Олександр Тупицький заявив, що не бачить проблем з конституційністю закону, який регулює використання української мови як державної.

Але рішення про конституційність цього закону відклали ще 3 листопада 2020 року.

Довідка: з 16 січня почала діяти стаття 30 Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної", яка розповсюджується на сферу послуг. Громадяни матимуть право скаржитися на невиконання закону до Уповноваженого із захисту державної мови. Обов’язково до скарги слід додавати докази порушення.

Продавці, перукарі чи персонал банків обов’язково мають звертатися до клієнтів українською мовою. Перейти на російську або будь-яку іншу матимуть право лише на прохання клієнта.

 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme