Кучма про причини війни: Крим окупували, бо не захищалися, а Донбас – бо почали чинити опір

Леонід Кучма поділився своїм баченням причин початку війни Росії проти України

Редактор стрічки новин
Кучма про причини війни: Крим окупували,…
Фото: president.gov.ua

Другий президент України Леонід Кучма вважає, що Росія окупувала Крим, бо Україна не захищалася, а війна на Донбасі почалася тому, що Україна почала оборонятися.

Таку думку Кучма висловив в інтерв'ю "Українській правді", передає Depo.ua.

"Що ж до причин, то вони, хоча це може прозвучати як парадокс, діаметрально протилежні: окупація Криму відбулася тому, що Україна не стала захищатися, а війна на Донбасі почалася тому, що ми нарешті почали відповідати окупанту, що перейшли до опору. Могли й не переходити, звичайно. Могли скласти зброю та задкувати аж до Збруча. І все було б мирно, і не було б війни, і України ніякої не було б. А була б одна велика Малоросія", – сказав другий президент.

Він також зауважив, що слово "анексія" не правильно вживати, говорячи про захоплення Росією Криму.

"Я б назвав те, що Росія зробила з Кримом, не анексією, а окупацією. Анексія – це ж нібито назавжди, це "відрізали і з’їли". А от окупація – це зовсім інше: це тимчасово і ми своє повернемо. Анексією можна лише обурюватися, але як уже доконаним фактом, а проти окупації треба боротися", – наголосив Кучма.

Нагадаємо, Другий президент України Леонід Кучма ухилився від відповіді на запитання про те, чи вважає від президента Росії Володимира Путіна вбивцею. Він висловив позицію, що називати когось вбивцею "можна лише в обличчя".

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme