Кулеба дав роз'яснення указу Зеленського щодо висловлювань про зовнішню політику України

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба пояснив, що означає указ президента Володимира Зеленського, згідно з яким офіційні заяви щодо зовнішньої політики України можуть робити лише троє посадових осіб

Редактор стрічки новин
Кулеба дав роз'яснення указу Зеленського…
Фото: mfa.gov.ua

Кулеба наголосив, що підписання відповідного указу президента не означає, що усім іншим, окрім президента, прем'єр-міністра та голови МЗС, заборонено коментувати питання зовнішньої політики.

Про це очільник МЗС написав на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

За його словами, указом відповідальність щодо саме офіційних заяв від імені держави покладається на президента, прем'єр-міністра та очільника МЗС. Водночас Кулеба наголосив, що "це не указ про те, хто що може коментувати".

"Це указ про те, що замість хаосу і самодіяльності у зовнішній політиці з боку органів та посадовців, які не мають на це повноважень, приходять цивілізований порядок і виконання Конституції та Віденської конвенції про дипломатичні зносини", – зазначив міністр.

Очільник зовнішньополітичного відомства додав, що "коментувати, виступати з роз’ясненням щодо зовнішньої політики можуть і будуть різні люди, уповноважені на це в установленому порядку".

"І спроби зараз нав’язати думку, що керівник Офісу президента або речник МЗС не можуть давати коментарі - це спотворення реальності. Тому не піддавайтеся на хайп", – резюмував він.

Кулеба про указ Зеленського щодо зовнішньої політики - допис у ФБ

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський 22 грудня підписав указ №671, яким встановив, що офіційно коментувати зовнішню політику України можуть лише троє посадовців, зокрема президент, прем'єр-міністр і міністр закордонних справ.

Метою такого рішення глава держави назвав забезпечення єдності зовнішньополітичного курсу, посилення координації діяльності державних органів у сфері зовнішніх відносин та належного виконання міжнародних договорів України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme