Кулеба прокоментував відведення частини російських військ від кордону України

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба прокоментував заяву Москви про повернення частини підрозділів російських військових на місця дислокації

Журналіст стрічки новин

Як відомо, вони створювали загрозу вторгнення, поки брали участь у воєнних навчаннях неподалік кордону України.

Про це Кулеба сказав під час онлайн-брифінгу, передає Depo.ua.

За його словами, Україна повірить в такі заяви лише, коли вони стануть реальністю.

"З Російської Федерації постійно лунають різні заяви, тому у нас вже є правило, знаєте, – не "почуємо, тоді повіримо", а "побачимо і тоді повіримо". Побачимо відведення – повіримо у деескалацію", – наголосив міністр.

Нагадаємо, 11 лютого міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висунув Росії ультиматум та дав 48 годин на роз'яснення щодо військових навчань біля кордонів нашої країни.

Того ж дня у МЗС Росії ультиматум Кулеби назвали "необґрунтованим" і відмовились його виконувати.

Після завершення строку ультиматуму Україна оголосила про скликання засідання ОБСЄ щодо ситуації із російськими військами на кордоні нашої держави.

14 лютого міністр оборони РФ Сергій Шойгу розповів президенту Володимиру Путіну, що Росія завершує частину військових навчань. Серед іншого він згадав і про навчання у Західному військовому окрузі.

15 лютого у Міністерстві оборони РФ повідомили про початок повернення військових із навчань до пунктів постійної дислокації.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme