Кулеба різко відреагував на заяви президента Естонії щодо євроінтеграції України

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що заяви президента Естонії Керсті Кальюлайд нібито Україні для вступу до Європейського Союзу знадобиться не менше 20 років, є абсолютно недоречними та абсолютно неприйнятними

Ірина Костенко
Шеф-редактор стрічки новин
Кулеба різко відреагував на заяви презид…
Фото: Скріншот

Такі заяви не відповідають дружньому характеру відносин України та Естонії.

Про це Кулеба заявив в ефірі телеканалу "Україна 24", передає Depo.ua.

Він нагадав, що понад 20 років тому західні країни таким же менторським тоном говорили литовцям, латишам і естонцям: "Вам треба 20-30 років для ЄС і НАТО дозріти".

"Тому, безумовно, мені було дивно чути ці слова від президента Естонії. Я з нею розмовляв до цього і вона була оптимістичною. Я не знаю, що на неї вплинуло на інтерв'ю, але ці заяви не відповідають дружньому характеру наших відносин, – наголосив Кулеба.

Він уточнив, що МЗС України вже висловило своє відверте обурення словами Кальюлайд естонському Міністерству закордонних справ.

"Ми розчаровані такими заявами та вважаємо їх недоречними. Ми довели цю позицію в МЗС Естонії, послу Естонії в Україні. Вважаємо, що такі речі не повинні звучати від друзів і партнерів", – підсумував Кулеба.

Нагадаємо, раніше президент Естонії Керсті Кальюлайд заявила, що Україна поки не підходить під вимоги членства в ЄС. Крім того, вона порадила співвітчизникам торгувати з Україною, але не інвестувати в неї.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme