Кулеба розповів, на що розраховує Україна після виборів у Німеччині

МЗС України розраховує що після виборів до Бундестагу сформується коаліція, яка буде сприятливою для розвитку українсько-німецьких відносин

Редактор стрічки новин
Кулеба розповів, на що розраховує Україн…
Фото: МЗС

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів про очікування України від результату виборів в Німеччині.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "1+1", передає Depo.ua з посиланням на прес-службу МЗС України.

"Україну цікавить одне – якою буде коаліція. Ім'я канцлера важливе, але ще важливіше, якою буде коаліція. Зараз з тих комбінацій, які я бачу, якщо не буде ніяких форс-мажорів, коаліція буде для нас сприятлива при будь-яких обставинах", – вважає Кулеба.

За словами очільника української дипломатії, наша країна ще до парламентських виборів системно працювали з усіма провідними політичними силами Німеччини.

"Президент спілкувався з лідером християнських демократів Арміном Лашетом. Я спілкувався з лідером соціал-демократів Олафом Шольцем, коли був у Берліні. Ми працювали з кожною з тих політичних сил, які нині вестимуть коаліційні перемовини та доводили їм позицію України з ключових питань", – сказав міністр.

Глава МЗС України, проте, зазначив, що для співпраці з Німеччиною необхідний комплексний підхід.

"Другий момент – ми системно працювали з усіма провідними силами Німеччини. Ми пройшлися по кожній політичній силі, яка зараз буде вести коаліційні переговори. І з цього випливає третій фактор. Німеччина – це країна, де потрібно системно працювати. Туди не можна приїхати і один раз поговорити", – заявив Кулеба.

Нагадаємо, за результатами виборів до німецького парламенту, які відбулися 26 вересня, Соціал-демократична партія Німеччини отримала 25.7% голосів, Блок Християнсько-демократичного та Християнсько-соціального союзів посів друге місце з найнижчим за свою історію результатом у 24,1%. На третьому місці розташувалися партія "Зелені" з 14,8%, на четвертому – Вільна демократична партія з 11,5%, а "Альтернатива для Німеччини" стала п'ятою з 10,3%.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme