Кулеба розповів про головну мету Зеленського на новій сесії Генасамблеї ООН

Президент Володимир Зеленський 21-22 вересня у Нью-Йорку у межах 76-ї сесії Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй планує консолідувати більшу підтримку міжнародної спільноти для України

Журналіст стрічки новин

Йдеться про підтримку України у низці питань.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів в ефірі одного з українських телеканалів, передає Depo.ua з посиланням на прес-службу МЗС.

"Президент їде до Нью-Йорка з чіткою метою: консолідувати ще більше підтримку світу для України. Це стосується питань протидії російській агресії, залучення інвестицій до України, боротьби з пандемією COVID-19", – заявив Кулеба.

За словами очільника МЗС, Генасамблея ООН є найавторитетнішим міжнародним майданчиком, до якого прикута увага всього світу. Захід дозволить провести низку важливих двосторонніх і багатосторонніх зустрічей у штаб-квартирі ООН.

"Президент України зустрінеться і з Генеральним секретарем ООН, і з Генеральним секретарем НАТО, і з лідерами декількох важливих держав, проведе окрему зустріч з іноземними інвесторами. Це буде дуже насичений візит, який розписаний буквально по хвилинах", – розповів Кулеба.

Він наголосив, що червоною ниткою участі президента в ГА ООН та переговорів на всіх рівнях стане тема окупованого Криму.

"Це дуже принципово. По-перше, ми дуже успішно запустили Кримську платформу. По-друге, Крим є питанням номер один для нашої держави та дипломатії. Буде непроста розмова з Генеральним секретарем ООН на цю тему, адже ми хочемо бачити більшу залученість ООН до питань Криму", – пояснив міністр.

Кулеба додав, що Зеленський хоче домовитись з партнерами України про конкретні речі у сферах безпеки, політики та економіки.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Зеленський візьме участь у Генеральній асамблеї ООН, де виступить із промовою. Він також матиме низку двосторонніх зустрічей з лідерами інших держав, з представниками міжнародних організацій, зокрема, з генеральним секретарем ООН, з представниками бізнесу, інвесторами та з українською громадою у США. Візит президента до США розпочнеться сьогодні, 20 вересня. 

Також в Офісі президента розповіли про склад делегації, яка полетить з Зеленським до Нью-Йорка. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme