Кулеба спростував заяву Ердогана про консенсус на переговорах с росією

У МЗС України заявили, що наразі немає жодного консенсусу з росією щодо згаданих президентом Туреччини Реджепом Ердоганом чотирьох пунктів

Журналіст стрічки новин

За словами політика, Україна ніби готова погодитися на чотири вимоги росіян з шести, серед який визнання російської другою державною мовою. Однак у МЗС наголосили, що це не відповідає дійсності.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба "Українській правді", передає Depo.ua.

"Наша держава щиро вдячна турецькій стороні і окремо президенту Ердогану за політичну та гуманітарну допомогу, а також дипломатичні зусилля задля припинення війни Росії проти України. Водночас важливо об’єктивно оцінювати ситуацію. Немає жодного консенсусу з Росією щодо згаданих президентом Туреччини чотирьох пунктів. Зокрема, єдиною державною мовою в Україні є і буде українська", – зазначив Кулеба. 

Він наголосив, що загалом класифікація ключових тем переговорів на чотири або іншу кількість пунктів є некоректною. У підгрупах делегацій одночасно обговорюється багато різних питань. 

"Переговорний процес йде надзвичайно важко. Українська делегація зайняла сильну позицію і від своїх вимог не відмовляється. Ми наполягаємо насамперед на припиненні вогню, гарантіях безпеки та територіальній цілісності України. Україна буде продовжувати діалог з Туреччиною та усіма іншими зацікавленими сторонами, аби відновити мир на українській землі", – пояснив міністр. 

Нагадаємо, дещо раніше повідомлялося, що у кремлі вважають, буцімто наразі "немає можливості" провести зустріч путіна та президента України Володимира Зеленського.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme