Кулеба та Бербок обговорили питання Донбасу і "Північного потоку-2"

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів розмову з німецькою колегою Анналеною Бербок щодо ситуації на Донбасі та запуску "Північного потоку-2"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Кулеба та Бербок обговорили питання Донб…
Фото: МЗС

Також глави МЗС двох країн обговорили зміцнення енергетичної безпеки України та Європи.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу українського відомства.

"Ми конструктивно налаштовані рухатися вперед у рамках процесу мирного врегулювання, який має починатися з питань безпеки. Упевнені, що повне втілення принципу "спочатку безпека" дозволить досягти подальшого прогресу і в політичній частині Мінських домовленостей", – наголосив Кулеба.

Бербок своєю чергою запевнила Кулебу у підтримці суверенітету та територіальної цілісності України. Окрім цього вона вказала на готовність до спільної роботи у "нормандському форматі".

Зазначається, що під час бесіди сторони обговорили "Північний потік-2". Кулеба подякував Бербоку за чітку позицію щодо російського газопроводу. Вони погодилися, що стосовно російського газогону має застосовуватись європейське енергетичне законодавство.

Нагадаємо, на початку листопада Росія офіційно заявила про готовність "Північного потоку - 2" до запуску. Водночас Німеччина призупинила сертифікацію Nord Stream 2 AG і залучила до процесу дві українські компанії.

Нещодавно голова фракції Європейської народної партії (ЄНП) в Європарламенті Манфред Вебер заявив, якщо Путін застосує зброю проти України, тоді газопроводу "Північний потік-2" – кінець.

Тим часом країни "Великої сімки" на зустрічі в англійському Ліверпулі заявили, що Кремль чекають серйозні наслідки, якщо Росія вирішить напасти на Україну.

Читайте також: Це вам не Меркель: Чому новий німецький уряд хоче застопорити "Північний потік — 2"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme