UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Кулеба та очільник МЗС Канади обговорили нарощування військ РФ біля кордону України

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів першу телефонну розмову з главою МЗС Канади Мелані Жолі

Журналіст відділу новин
Кулеба та очільник МЗС Канади обговорили…
Фото: Прес-служба МЗС

Вони обговорили, зокрема, нарощування військ Росії біля кордонів України та зміцнення безпеки нашої держави.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МЗС України.

Жолі запевнила Кулебу в непохитній підтримці суверенітету та територіальної цілісності України, додавши, що наша країна "може покластися на підтримку Канади".

"Я запевнила міністра Дмитра Кулебу, що український народ може розраховувати на непохитну підтримку Канади", – написала вона на свої сторінці у Twitter.

Кулеба та очільник МЗС Канади обговорили нарощування військ РФ біля кордону України

Крім того, очільники МЗС України та Канади обговорили взаємодію задля притягнення Ірану до відповідальності через збиття літака МАУ рейсу PS752 та встановлення справедливості для жертв катастрофи і їхніх родичів.

Вони також обговорили координацію дій України та її партнерів напередодні зустрічі міністрів закордонних справ держав-членів НАТО в Ризі, участь в якій візьме й Кулеба.

Нагадаємо, дещо раніше президент США Джо Байден пообіцяв поговорити із Зеленським і Путіним щодо ситуації на кордоні Росії та України. Відповідаючи на питання, наскільки такі перемовини реальні, президент США заявив, що це "дуже імовірно".

У НАТО також розповіли, що чекає на Путіна в разі нападу на Україну.

Довідка: Раніше керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що біля кордонів з Україною Росія вже сконцентрувала понад 92 тисячі військових.

За його словами, Росія готується розпочати активні військові дії на території України до кінця січня – початку лютого 2022 року.

Атака російських військових може включати авіаудари, артилерійські та бронетанкові атаки з наступними десантними ударами на сході, десантними нападами в Одесі та Маріуполі та меншим вторгненням через Білорусь. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme