Кулеба та очільник МЗС Канади обговорили нарощування військ РФ біля кордону України

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів першу телефонну розмову з главою МЗС Канади Мелані Жолі

Михайло Хомченко

Вони обговорили, зокрема, нарощування військ Росії біля кордонів України та зміцнення безпеки нашої держави.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МЗС України.

Жолі запевнила Кулебу в непохитній підтримці суверенітету та територіальної цілісності України, додавши, що наша країна "може покластися на підтримку Канади".

"Я запевнила міністра Дмитра Кулебу, що український народ може розраховувати на непохитну підтримку Канади", – написала вона на свої сторінці у Twitter.

Крім того, очільники МЗС України та Канади обговорили взаємодію задля притягнення Ірану до відповідальності через збиття літака МАУ рейсу PS752 та встановлення справедливості для жертв катастрофи і їхніх родичів.

Вони також обговорили координацію дій України та її партнерів напередодні зустрічі міністрів закордонних справ держав-членів НАТО в Ризі, участь в якій візьме й Кулеба.

Нагадаємо, дещо раніше президент США Джо Байден пообіцяв поговорити із Зеленським і Путіним щодо ситуації на кордоні Росії та України. Відповідаючи на питання, наскільки такі перемовини реальні, президент США заявив, що це "дуже імовірно".

У НАТО також розповіли, що чекає на Путіна в разі нападу на Україну.

Довідка: Раніше керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що біля кордонів з Україною Росія вже сконцентрувала понад 92 тисячі військових.

За його словами, Росія готується розпочати активні військові дії на території України до кінця січня – початку лютого 2022 року.

Атака російських військових може включати авіаудари, артилерійські та бронетанкові атаки з наступними десантними ударами на сході, десантними нападами в Одесі та Маріуполі та меншим вторгненням через Білорусь. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua