Кулеба закликав міжнародну спільноту відреагувати на визнання "Л-ДНР"

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав міжнародну спільноту відреагувати на визнання Росією "незалежності" окупованих ОРДЛО

Журналіст стрічки новин
Кулеба закликав міжнародну спільноту від…
Фото: МЗС України

Кулеба наголосив, що цього буде залежати, на що після визнання "Л–ДНР" Кремль наважиться далі.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на його допис у Twitter.

"Столиці всього світу зараз не сплять, незалежно від часових поясів. Масштаб і порядок застосування санкцій фіналізується. Україна наполягає на наступному: подальші дії РФ будуть залежати від того, як світ відреагує зараз. У Росії не має бути сумнівів, що світ не тільки говорить, але й рухається до запровадження санкцій", – написав міністр.

 Визнання "Л-ДНР" Путіним

Нагадаємо, 21 лютого президент Російської Федерації Володимир Путін офіційно визнав "Л-ДНР".

З ватажками цих незаконних формувань було підписано також так званий "договір про дружбу". Він передбачає спільну охорону "кордонів" так званих "ДНР" і "ЛНР".

Крім того, Путін наказав забезпечити в "Л-ДНР" мир російськими військами. Йдеться про те, що РФ легалізує свої війська на території "Л-ДНР" навіть до підписання договорів про співробітництво із цими "країнами".

Водночас президент України Володимир Зеленський відреагував на визнання Путіним "Л-ДНР" та заявив, що розцінює такі дії як порушення суверенітету та територіальної цілісності України. 

Пізніше у мережі показали, як колони російської техніки заходять на окупований Донбас. Військовий журналіст Андрій Цаплієнко повідомив, що російська армія вперше за вісім років відкрито заходить на суверенну українську територію.

Повідомлялося також, що Рада безпеки ООН зібралась на екстрене засідання у зв'язку з визнанням так званих "Донецької та Луганської народних республік".

Читайте також: Путін визнав "Л-ДНР": Чи загрожує Україні військове вторгнення

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme