Кулеба заявив, що добиватиметься збільшення військової допомоги від США до $1 млрд

У МЗС України розраховують, що зможуть добитися збільшення військової допомоги від США ще на 250 млн доларів

Редактор стрічки новин
Кулеба заявив, що добиватиметься збільше…
Фото: МЗС

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що в МЗС працюють над збільшенням військової підтримки від США із 750 млн доларів, які Україна отримує зараз, до 1 млрд доларів. 

Про це міністр сказав в ефірі телеканалу "Україна 24", передає Depo.ua.

"Ми зараз отримуємо 750 млн доларів (військової підтримки від США, – ред.), тобто ми майже досягли позначки в 1 млрд, досягнути 1 млрд абсолютно реалістично, така задача є, ми над нею працюємо. І ми будемо працювати з Конгресом насамперед, тому що саме Конгрес виділяє гроші на зовнішню політику США", — сказав він.

Кулеба переконаний, що домогтися такої суми цілком реалістично.

"З року в рік сума підтримки, яку США виділяють безпековому та оборонному сектору України, зростає. Ми показали себе як партнера, якому можна довіряти. 1 млрд доларів підтримки – це абсолютно досяжна цифра, над якою ми працюємо", — сказав він.

Нагадаємо, 29 липня Палата представників США схвалила законопроект про фінансування Держдепартаменту 2022 року зі збільшенням розміру допомоги Україні та поправкою щодо санкцій проти "Північного потоку-2". Документ передбачає, що загальна сума коштів, які мають бути виділені на реалізацію програм допомоги Україні по лінії Державного департаменту, Агентства США з міжнародного розвитку та пов’язаних програм становить не менше 481,5 млн доларів, що на 28,5 млн більше, ніж поточного року. Із зазначеного кошторису 125 млн доларів будуть виділені на цілі безпекової допомоги Україні за статтею "Міжнародне військове фінансування", що на 10 млн доларів більше, ніж у 2021 році.

У червні Міністерство оборони США оголосило про надання Україні пакета військової допомоги розміром 150 мільйонів доларів. Він охоплює постачання військового обладнання, військову підготовку й консультації з метою захисту територіальної цілісності України та її зближення з НАТО.

Загалом із 2014 року США надали Україні військову допомогу на понад 2,5 мільярда доларів. 

Читайте також: Від касок до "Джавелінів": Як США допомагають ЗСУ

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme