Кулуари Верховної Ради знову відкрили для журналістів

Кулуари другого поверху Верховної Ради були закриті для представників ЗМІ понад рік

Редактор стрічки новин
Кулуари Верховної Ради знову відкрили дл…
Фото: ВРУ

У Верховній Раді частково відновили доступ до кулуарів другого поверху будівлі парламенту для журналістів.

Про це під час погоджувальної ради повідомив голова українського парламенту Дмитро Разумков, передає Depo.ua.

"Були звернення від майже усіх представників депутатських фракцій та груп. Ми частково повертаємося до роботи журналістів у кулуарах. Ми за цей рік побачили, скільки насправді є засобів масової інформації, які справді висвітлюють діяльність Верховної Ради. Вона (ця кількість, - ред.) у десятки разів відрізняється від кількості акредитованих журналістів. Тому наскільки це буде дозволяти ковідний період ми будемо давати змогу журналістам все ж таки більше можливостей доступу до будівлі Верховної Ради України", – сказав спікер парламенту.

Своєю чергою народний депутат від "Слуги народу" Олександр Качура у своєму Telegram-каналі оприлюднив розпорядження Разумкова щодо допуску журналістів у кулуари Верховної Ради.

Розпорядження про доступ ЗМІ у кулуари ВР

Розпорядження Разумкова про доступ журналістів до кулуарів ВР

"Доступ до другого поверху і балкону кулуарів будівлі Верховної Ради України для акредитованих представників ЗМІ відновлений! Діяльність ВР повинна бути максимально відкритою", – зазначив Качура у своєму дописі.

Нагадаємо, раніше голова Верховної Ради Дмитро Разумков анонсував, що представники ЗМІ отримають вільний доступ до кулуарів парламенту вже у вересні 2021 року. Однак зауважив, що ситуація з коронавірусом восени може змінитися

Довідка: Кулуари другого поверху приміщення ВРУ для представників ЗМІ закрили 12 березня 2020 року розпорядження голови ВР "Про додаткові заходи із попередження виникнення гострої респіраторної хвороби". З того часу журналісти вимушені були працювати у прес-центрі й часто скаржилися на незручності.

З червня 2020 року встановили ліміт щодо кількості осіб, яка може перебувати в прес-центрі, – не більше 120 журналістів та до 30 операторів і фотографів.

23 серпня 2020 року стало відомо, що журналістів планували допустити працювати в кулуари Верховної Ради з вересня. Але через погіршення ситуації з поширенням коронавірусної інфекції відмовились від такого наміру.

5 жовтня 2020 року змінилася процедура допуску представників ЗМІ до роботи у парламенті. Журналістів почали допускати до будівлі ВРУ за постійною карткою акредитації та разовою перепусткою.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme