Квиток за укол: У МОЗ обіцяють подарунок до Дня Незалежності щепленим проти COVID-19

За щеплення українців винагородять квитком на концерт в НСК "Олімпійський"

Редактор стрічки новин
Квиток за укол: У МОЗ обіцяють подарунок…
Фото: КМДА

В Україні від середи, 18 серпня, за щеплення від COVID-19 можна буде отримати квиток на святковий концерт до Дня Незалежності.

Таку обіцянку дав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі телеканалу "Україна 24", передає Depo.ua.

Очільник МОЗ наголосив на тому, що вакцинація від коронавірусу не повинна зупинятися через свята.

"Всі, хто вакцинується в центрах масової вакцинації від середи, отримають безкоштовні квитки на святковий концерт, присвячений Дню Незалежності, який відбудеться 24 серпня на НСК "Олімпійський", - зазначив міністр.

Ляшко закликав українців, які ще не отримали щеплення від COVID-19, "переглянути своє ставлення до вакцинації й зрозуміти, що це єдиний дієвий спосіб захисту від коронавірусної хвороби, який уже показує результат".

Водночас, як повідомив в інтерв'ю "Укрінформ" головний санітарний лікар країни Ігор Кузін, запровадження преференцій для вакцинованих від COVID-19 в Україні найближчим часом не передбачається, оскільки лише 10 відсотків населення отримали першу дозу вакцини.

За його словами, нинішній рівень вакцинації в Україні (10% - однієї дозою, 7-8% - двома дозами) надто низький для того, щоб для такої кількості людей запроваджувати якісь преференції.

"Ми повинні дійти до позначки в 50% вакцинованого населення і вже після того впроваджувати якісь мотиваційні стимули", – зазначив Кузін.

Щоб досягти такого показника, МОЗ зосередиться на вакцинації працівників критичної інфраструктури – транспорту і медиків. Окрім того, в зоні особливої уваги вакцинація вчителів та викладачів. Кузін, зокрема, підкреслив, що встановлена норма 80% вакцинованих педпрацівників повинна зробити навчальні заклади безпечним середовищем.

Головний санлікар також повідомив, що уряд обговорює можливість закриття гуртожитків, якщо там не буде достатньої кількості вакцинованих людей. 

"Думаю, що ми дамо перехідний період: або така норма буде вводитися з листопада, або – з грудня. Один випадок інфікування в гуртожитку – це по суті самоізоляція для всіх жителів, і на 14 днів. Невже краще жити в закритому гуртожитку 14 днів, ніж зробити два щеплення і бути захищеним?" – зазначив з цього приводу Кузін.

Нагадаємо, раніше у МОЗ запропонували українцям робити щеплення просто неба, відзначаючи 30-ту річницю Незалежності України. За словами міністра охорони здоров'я України Віктора Ляшка, тимчасові пункти щеплення від коронавірусу хочуть організувати у місцях найбільшого скупчення населення в цей день.

За останніми даними, станом на сьогодні від початку вакцинальної кампанії в Україні щеплено 4 722 695 людей, з них отримали одну дозу – 4 722 693 людини, повністю імунізовані та отримали дві дози – 2 738 073 людини (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 7 460 766 щеплень.

Читайте також: Україна на карантині до 1 жовтня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme