Латвія дозволила своїм громадянам воювати за Україну

Парламент Латвії проголосував за зміни до законодавства, дозволивши своїм громадянам воювати на боці України проти Росії

Ірина Макодзеба
Редактор стрічки новин

Сьогодні парламент Латвії на позачерговому засіданні одностайно ухвалив законодавчі зміни, за якими громадянам дозволяється брати участь у бойових діях на боці України, яка відбиває атаки Росії.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на DW.

"Наші громадяни, які хочуть підтримати Україну і служити у цій країні, аби захищати її незалежність і нашу спільну безпеку, мусять мати таку можливість", – заявив голова парламентського комітету з питань оборони Юріс Ранканіс.

Зазначається, що громадяни Латвії, які почнуть службу в Україні, мають негайно реєструватися у латвійському підрозділі обліку резерву Національних збройних сил.

Додамо, закон про національну безпеку забороняв латвійцям служити у збройних силах, службі розвідки або безпеки, поліції чи судових службах іноземної держави або іншого суб'єкта міжнародного права (за винятком служби у структурах ЄС, держав-членів ЄС, НАТО та деяких інших міжнародних організацій).

Нагадаємо, 26 лютого Зеленський закликав іноземців боронити Україну і пообіцяв дати їм зброю.

Пізніше Зеленський пояснив, що іноземці мають право вступити до ЗСУ на військову службу за контрактом у добровільному порядку, зокрема й до лав Сил територіальної оборони ЗСУ. Зеленський наголосив, що з іноземців формується окремий підрозділ – Інтернаціональний легіон територіальної оборони України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme