Латвія запропонувала перенести російський офіс DW до Риги

Міністр юстиції Латвії Яніс Борданс запропонував перенести офіс німецької телерадіокомпанії Deutsche Welle на Росії до Риги

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Латвія запропонувала перенести російськи…
Фото: Pixabay

За його словами, якщо Росія не скасує розпорядження про закриття DW, таке рішення допоможе журналістам висвітлювати новини.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Delfi.

"Рига – найближче і найбільше місто до Москви, тому тут DW зможе і надалі висвітлювати актуальні новини з Росії, Білорусі та всього регіону. У Ризі є Балтійський авіаційний центр і високорозвинена ІТ-інфраструктура – все для того, щоб місто стало базою DW у регіоні", – зазначив міністр.

Він додав, що Латвія лідирує за індексом свободи преси у світі, тому журналісти можуть бути впевнені у повазі до своєї роботи.

Зауважимо, напередодні міністерка культури та масових комунікацій Німеччини Клаудії Рот завила, що заборона DW на Росії у відповідь на закриття телеканалу RT Deutsch непорівнянна та є "політичною реакцією".

Нагадаємо, 2 лютого стало відомо, що у Німеччині через відсутність ліцензії заборонили мовлення пропагандистського телеканалу RT Deutsch.

Після цього на Росії заборонили діяльність телерадіокомпанії Deutsche Welle. Зокрема, у Москві закрили корпункт Deutsche Welle в Росії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme